Matanmeldelse – Sherryhaugen på Øvrevoll

Sherryhaugen spiseri

Sherryhaugen er lokalisert ved Øvrevoll stadion i østre Bærum. Det ligger en grei spasertur ifra Lijordet stasjon. Stedet fikk nye eiere i Mai 2014, hvilket er presentert i en artikkel i Budstikka. Det har en flott beliggenhet med utsikt over veddeløpsbanen. I gjennom panoramavinduer langs hele oppløpssiden kunne vi beskue jockeyer som trente iherdig i regnværet en lørdags morgen. Sherryhaugen har godt med sitteplasser både inne og ute, og med penvær kan hele tribunen benyttes. Det er godt med parkering også. Dette gjør at stedet har mange flere muligheter enn kafébesøk. Toalettene er plassert i et separat hus, det er noe upraktisk i regn og vinter. Jeg var der i anledning et årsmøte, med i overkant av 25 personer til stede. Det var forhåndsbestilt tapas og min kjære FODMAP-diettliste var sent inn på forhånd for å gjøre dagen enklest mulig for kjøkkenet.

Førsteinntrykket

Å gå opp trappen til inngangsdøren og inn gav et inntrykk av relativt nyoppussede lokaler. De er hyggelige og luftige innvendig. En av eierne ønsket å snakke med meg for å være sikker på at alt var i orden med maten. Om man ikke har vært borti FODMAP-intoleranse før så er det mye å sette seg inn i. Selv om listen er forsøkt gjort så selvforklarende som mulig er det fort gjort å misforstå eller glippe om man ikke er nøyaktig nok. Derfor satte jeg pris på denne dobbelsjekken. Det ble fort klart hva som var egnet og uegnet for meg, og de laget en ekstra tomatsalat uten løk i slik at det også var tilgjengelig.

Måltidet

Tapas er for meg oftest spanskinspirert. Dette, var en veldig norsk versjon. Brød, røkelaks, eggerøre, karbonader, røkt og urøkt svin, pølser, potetsalat, poteter og tomatsalat med balsamico stod på menyen. Eggerøren var meget god, med fersk gressløk på toppen. Røkelaksen var en smule salt og tydelig laget med røyksyre og ikke røkt på treverk. Karbonadene og svinet var gode, men såpass tørre at en saus hadde gjort seg. På svinekjøttet var det penslet en marinade som var meget smakfull. Potetene hadde en meget god saus og var absolutt det beste innslaget. Det skal vondt gjøres å gå feil med tomatskiver i balsamico, det ble en fin hjelp til det tørre kjøttet. Totalt sett ingen store gastronomiske prestasjoner, men helt grei mat og mye mer enn vi kunne ete av alt.

 

FODMAP-vennelig på Sherryhaugen

Slik så min tallerken ut da jeg hadde forsynt meg

Da alt var blitt klarert under samtalen med eieren visste jeg hva jeg kunne forsyne meg av. Det er uvant og befriende å kunne plukke fritt i min situasjon. Litt etter at jeg hadde satt meg til bords kom en ansatt og spurte om jeg ønsket glutenfritt brød til. Det er god service og meget bra at de ikke plasserte det glutenfrie brødet tilgjengelig for de øvrige gjestene da det kun var tiltenkt meg. Da hadde garantert noen brukt samme kniv på begge. Som ikke alle vet, så smitter gluten ved kontakt. Derfor må glutenfri mat ikke bli utsatt for samme redskap og hender som glutenholdig mat uten å vaskes først.

Konklusjon

Sherryhaugen spiseri byr på god norsk husmannskost. Det er ikke de store overraskelsene for smaksløkene, men det smaker likevel godt. Om ønsket er fine lokaler med plass til mange eller få, god utsikt og hyggelig service er Sherryhaugen et fint alternativ. Personalet er ikke mestere i å håndtere kompliserte matintoleranser, men gjør sitt beste for å kommunisere godt og være sikre på alt. Så lenge man selv tar initiativet til å informere er dette et egnet sted for allergikere.

Leave a Comment