Thon hotell Vettre: Trygt nå?

Røkelaks på Thon Hotell Vettre

En ny sjangse for Thon Hotell Vettre

For litt over ett år siden var jeg på konferanse på Thon Hotell Vettre. Da konkluderte jeg med at hotellet ikke kunne anbefales til matallergikere. De lovet bot å bedring på et møte senere. Tilfeldighetene ville ha det til jeg var tilbake der igjen nå i januar. Så har de faktisk klart å forbedre seg?

Naturlig nok, de hadde gjenkjent både spiselisten og navnet mitt. Allerede ved lunsj første dag kom visedirektør Petter Wilhelmsen meg i møte. Han introduserte meg for den nye kjøkkensjefen. Kjøkkensjefen hadde alt forberedt lunsjen min. Så mens alle andre forsynte seg av en meget gjenkjennelig buffet fra Thon, ventet jeg i spenning.

De kulinariske opplevelsene

Salat, poteter, fennikel og kaldmatsplate ved Thon Hotell Vettre

En delikat lunsj på Thon hotell Vettre

Saltet biff, salat med fetaost, cherrytomat og oliven, fennikel og poteter med mandel, samt jordskokkchips utgjorde en nydelig lunsj. Det var lekkert dandert på et digert fat. Fatet fikk selskap av et lite fat med røkelaks, fenalår og ost med salvie. Vi hadde halvannen time på å spise, jeg stortkoste meg hele tiden med mat som føltes trygg. Magen var fornøyd, og jeg ble meget mett. Så kom desserten. Deilig frukt med vaniljekesam. Tiden gikk ut, og jeg tok desserten med inn i møtesalen, for det var ikke snakk om å gå ifra noe så deilig!

Dessert på Thon hotell Vettre

Vaniljekesam med oppskåret frukt

 

Med denne lunsjen i friskt minne var forventningene til tre-retters middag skyhøye. Allerede ved lunsj hadde kjøkkensjefen spurt meg om et par ingredienser han var usikker på. Dialog; fantastisk!

Til aperetiff var det klassisk sprudlevann. Nei takk til champagne, eplemosten ble raskt tilbudt. Jeg må være svært forsiktig med eple så tross lyst ble det nei takk til det også. Men hotellet skal ha kreditt for å anskaffe ordentlig Liereple som faktisk harmonerer i klasse med champagne. Resturantsjefen var kvikk med å tilby vann, men halvveis opp trappen følte jeg egentlig ikke for å snu meg så det ble «nei takk» for tredje gang.

 

Da vi satt oss til bords ble jeg fort identifisert, og fikk en lapp «Sigrid Bradley spesial diett» plassert foran meg. Identifikasjon og sikkerhet for meg og alle servitørene. Det var en veldig god ide, og noe jeg håper de fortsetter med. Forretten bestod av røkelaks med sylteagurk og creme fraiche, det var veldig godt. Min porsjon var faktisk dobbelt så stor som bordmannens. Det var litt kjipt å ikke få noe brød da, når alle andre hadde noe å tygge på.

Brød, men ikke glutenfritt.

Vil gjerne ha brød!

2016-01-30 21.07.04

Kjip dessert, sammenlignet med tiramizu!

Hovedretten var helt grei, min var kun endret med en grønn olje framfor ramsløkssaus. Det var mye poteter og litt kjedelig, men trygt! Så kom desserten. Det var annonsert tiramizu og jeg gledet meg som en unge. Det er ingen hemmelighet at jeg har et hjerte for søtsaker. Nesen min ble da temmelig lang da en tallerken med 3 blokker av ulike oster samt en kvast røde druer landet foran meg. Ikke at det egentlig er en trist dessert. Men når alle rundt deg nyter en vellaget tiramizu, er det litt trist å få servert noe kokken knapt har brukt et halvt minutt på å skjære opp, og som ikke en gang er søtt.

Frokosten dagen derpå var som et steg tilbake til forrige besøk. Buffeten manglet allergimerking, det var ingen som tok kontakt med meg. Jeg måtte spørre en kokk om hjelp, og hun kjente ikke til listen min. Det var vanskelig å finne ut av hva som faktisk var trygt å forsyne seg av. På engelsk fortalte hun meg om innhold av de vanlige allergener i alt. Hun kunne ikke redegjøre for viktige detaljer som eventuelt løkinnhold i pølsene. Til lunsj igjen var det samme regime som dagen før. Og nok et velfylt fat med godsaker ble servert meg. Beklageligvis uten dessert.

Forbedringer og forandringer

Matallergimerking på Thon Hotell Vettre.

Her er allergikodene oppgitt, men til frokost manglet altså selve merkingen.

Det var en del synlige forandringer og forbedringer fra forrige besøk. Allergener var tydelig merket både ved lunsj og middag. Men de var ganske fraværende ved frokost. Hvordan brødmaten oppbevares er ofte en god indikasjon på allergistandard. Det var et problem jeg nevnte for dem i møtet for et godt år siden. Flere tydelige grep er gjort. Nå står det glutenfrie øverst i et etasjebord, trygt unna smulefare. Mens smøret er plassert på en forhøyning og i porsjonsskåler slik at det også er trygt for kontaminasjon. Her har de virkelig funnet gode løsninger. Det er tydelig at de har gjort en innsats og har alle intensjoner om å bli gode på å huse gjester med vansker i matveien.

 

 

Trygt glutenfritt ved Thon Hotell Vettre

Trygt glutenfritt ved Thon Hotell Vettre

 

Smør på Thon Hotell Vettre

Smør. Merk: detaljerte ingrediensmerkingen av brødvarene.

Totalt sett var dette en ganske annen hotellopplevelse. Jeg følte meg trygg og ivaretatt til enhver tid. Her var absolutt personale oppmerksomme, men man må jo lure på hvor mye det er pga. bloggen min. Jeg vil nå gå absolutt gå vekk ifra å advare matallergikere mot å være på hotellet. Men jeg har en liten oppfordring til deg som leser dette. Dersom du har matallergier eller intoleranser, og besøker Thon Hotell Vettre, så legg igjen en kommentar her med ditt inntrykk. Over tid får vi da et mer objektivt bilde av hvordan det er enn når de forbereder seg for å få en bedre bloggomtale. Kanskje vil det være motivasjon for dem å fortsette å forbedre seg. Og ta gjerne turen, jeg gleder meg nå faktisk til neste gang.

Leave a Comment